BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, September 18, 2012

Hanamichi Sakuragi



Hanamichi Sakuragi telah dilahirkan pada 1968 dalam satu keluarga bagi kelas pekerja biasa. Ibunya meninggal dunia sewaktu beliau dalam usia amat muda, tanpa cinta ibunya dia menggunakan keganasan (chaos) untuk menyelesaikan masalah-masalahnya. berbeza dengan anak budak lelaki lain dia sangat tinggi di umur 12 tahun purata ketinggian 1.75 mts, dan badannya bermula bagi memperoleh pasukan dan satu banyak tentangan melalui perlawanan-perlawanannya. sewaktu dia mempunyai satu perlawanan dengan pelajar-pelajar dalam zon sukan University of Tokyo ; keupayaannya semasa merampas bola, kepantasan berlari dan faktor fizikalnya amat menarik perhatian yang lain

Dalam satu perlawanan persahabatan, di umur 17, pada National Team Jepun, Hanamichi 1.89 mts, adalah unik satu itu adalah bukan takut oleh profesional-profesional itu dan menyatakan 33 mata sahaja: 10 das, 3 dipaku, 1 tiga, 1 ditembak yang tidak menemui istilah bagi menerangkan, dan 2 tembakan bebas.

Walaupun pasukannya hilang dengan hanya 59 mata (59 - 115), adalah satu permainan pertama cemerlang untuk Hanamichi. Bola keranjang berada di huru-hara, dan dia telah dinamakan “harapan bagi Bola Keranjang Jepun”. Bagaimanapun, bapanya jatuh satu tahun sakit tidak lama kemudian. Hanamichi kembali ke Tokyo. Dia turun bas di Tokyo dan pada pinggir jalan sewaktu merentasi hospital sebuah kereta memecut dan pantas melanggarnya.

Walaupun dia digelar “badan kebal”, kesannya adalah terlalu kukuh. Dia rebah, dibawa  ke hospital. Malangnya ia terlalu lambat… sebelum mereka menghantar dia ke bilik pembedahan dia mengalami pendarahan dalaman, hanya pada usia 18 tahun.

orang-orang Jepun bermain Basketball beranggapan masa depan bola keranjang mereka habis musnah, mereka beranggapan kehilangan ini “Amat Besar”. Mangaca Takehiko Inoue mewujudkan siri-sirinya” slam dunk” berdasarkan sejarah belia ini.



-aku mmg minat die ni... lagi-lagi part die berebut awek ngan si kaede.




my collection of slam dunk


Monday, September 10, 2012

gadget terbaik ?


First skali Untuk peminat I phone (apple) ...

Dengan berita ini ura2 yg mengatakan iPhone 5 bakal di launch pada 4 Oktober depan di USA semakin menjadi kenyataan.Dalam sumber tersebut Apple akan launch pada 4 Oktober dan mula di jual 2 minggu selepas itu
Adakah ini benar atau spekulasi? mari lah kita sama sama tunggu
iPhone 5 ini dikatakan membuat perubahan dari segi bentuk fizikal dimana ianya agak nipis dari iPhone 4 manakala camera diupgrade dr 5 mp ke 8 megapixel dan juga menawarkan ruangan storage sehingga 64 gb..dan yg pasti ianya akan menggunakan IOS5 sebagai sistem operasi utama
Harga saya jangkakan antara RM2800-RM3500
baru-baru ni apple menang kes saman pasal pattern dengan samsung kalau nak tgk dengan model ni lebih kurang je.. cuma nipis sikit la.. (apple masyuk padahal owner da lama mati)
kedua macam mana pulak dengan SAMSUNG mesti tak nak kalah kan? tengok ni..
haa.. ni la model untuk note 2 macam bakar line je dieorang ni.. masing2 nak menang.. market dua2 pon bleh tahan..  ni antara specifications note II

Specifications




Network

  • 3G: HSPA+21Mbps
    (HSDPA 21Mbps / HSUPA 5.76Mbps)
  • 4G LTE: 100Mbps / 50Mbps

Processor

  • 1.6 GHz quad-core processor

OS

  • Android 4.1 (Jelly Bean)

Display

  • 140.9 mm (5.55") HD Super AMOLED (1,280 x 720)



Dimension

  • 80.5 x 151.1 x 9.4 mm, 180g





Battery

  • Standard battery, Li-ion 3,100mAh

Memory

  • 16/32/64GB User memory + 2GB (RAM)
  • microSD slot (up to 64GB)

S Pen Optimized Features

  • S Pen Experience
    - S Note, S Planner, Email with hand-writing
      integration
    - S Pen Keeper
    - Quick Command, Easy Clip, Photo Note, Paper
      Artist
    - Shape Match, Formula Match


1 Step tasking / Multitasking features

  • Air View
  • Popup Note, Popup Play
  • Page Buddy / Tag Buddy / Word Buddy




Connectivity / Sharing Features

  • Bluetooth® v 4.0 (Apt-X Codec support) LE
  • USB 2.0 Host
  • WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi HT40
  • Wi-Fi Direct
  • NFC
  • S Beam
  • Samsung AllShare Play & Control
  • Samsung AllShare Cast (WiFi Display)
    - Mirroring & Extention
  • Samsung AllShare Framework

Other

  • Samsung TouchWiz / Samsung L!ve Panel
  • Samsung Kies /Samsung Kies Air
  • Samsung ChatOn mobile communication service
  • Smart Stay, Direct claa, Screen Recorder,
    Quick Glance
  • Samsung ChatOn mobile communication service
  • Samsung S Suggest


macam mana dengan ni ? ngam x? rilex dulu.. sony pon tak nak duduk diam..  dah dua2 bikin panas.. kene diingat sony  and nokia antara pengeluar handphone paling laris sebelum kemunculan smartphone ni..

jom usha SONY...




 sony muncul dengan 3 model sekaligus iaitu xperia P ,S, U sekali  apa yang menariknya sony tak tiru sape2 pon tp dia lebih pada quality... tahan lasak.. satu2 smartphone yang boleh tangkap gambar dalam air.. sesuai la untuk pengguna yang lasak. kene lak cam aku ni.. naik moto kompem basah kene ujan ..hehehe

more detail tgk video kat you tube kat bawah ni

xperia "klik"

dah bagi 3 choice tu rase2 mana yang paling ngam.. jap ade lagi 1.

yang ni ASUS padfone .. sebab ape padfone.. die gabungan antara pad (table ) dengan fone (phone) harga dalam 2.5k tak silap.. kira okay la kan. dengan nilai tu kita dalam 3 bende sekali. da tak yah nk beli tab.. n keyboard  "pengguna bijak"


sekian je untuk sesi hari ini..

mood "sudah jemu sama itu berry2..." k bye..






Wednesday, September 5, 2012

Jatuh cinta sama itu "duke"

Jentera baru keluaran KTM model DUKE 200 dan 690 memang  ngam terok beb.. 


release dah kat malaysia.. yang ni untuk model 200 rate 18k


duta KTM rider moto 3 zulfahmi khairudin #63


yang ni model 690 rate 49k myvi sebijik tu.. hehe


UAI antara peminat moto KTM ni. 







Monday, September 3, 2012

tiba masanya " ku cari teman pengganti "

Entah kenapa dan mengapa lagu ni berhantu... kat mana2 terngiang2 (betul ke ejaan tu?) je kat kepala otak ni.. firstly liriknya memang terbaik la kan.. malique punya kias memang mendalam maksudnya.. al maklum dulu pon kelas sastera.. untuk lagu ni gua bagi  5***** layan...



Ketawa bersamaMenangis bersamaKu bersumpah harap kitaMati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti





Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/06/lirik-lagu-teman-pengganti-black-ft.html#ixzz25PVN83Mi

video

*pelan - pelan melepaskan... sikit - sikit melupakan.. hidup mesti diteruskan.. ya mesti diteruskan. =)